Sarah Beeny praat over matchmaking van huisgenoot met de oprichters van Ideal Flatmate, Rob en Tom

Het vinden van een compatibele huisgenoot is ongelooflijk belangrijk als je in een woning woont, maar hoe weet je of iemand echt een perfecte match is?

Stap naar voren Rob Imonikhe en Tom Gatzen, medeoprichters van Ideal Flatmate, een online dienst die al het harde werk van matchmaking voor je huishouden doet.


Een match maken: Sarah Beeny met woningondernemer Rob Imonikhe

Om te zien hoe het werkt, hebben we Rob en Tom in contact gebracht met vastgoedkoningin Sarah Beeny en accountancy-goeroe Bobby Lane terwijl ze hen voorbereiden op een grote datum – 1 april, wanneer het Making Tax Digital-initiatief van de overheid van kracht wordt …

Iedereen heeft, of kent, een nachtmerrie over het delen van huizen. Rob en Tom hebben zeker hun deel van hen gehoord. Van beschimmelde koelkasten tot twijfelachtige persoonlijke hygiëne en ongewenste invallen in de kasten, ze weten precies wat huisgenoten gek maakt – en hoe ze de ergste valkuilen kunnen vermijden.

Inderdaad, het is deze kennis die de basis heeft gevormd voor de innovatieve, door algoritmen geleide quiz die een sleutelelement is van hun service, die erop gericht is potentiële samenwonenden te matchen. Gebruikmakend van vragen die gebaseerd zijn op gezelligheid, netheid en algemene attitudes – Bestelt u uw kruiden op de plank? Is het acceptabel om vrienden mee te nemen voor een drankje nadat de pub is gesloten? – het helpt je bij het sorteren van de feestbeesten van de huisvogels.

De 28-jarige Rob en de 30-jarige Tom, die huisgenoten waren op de universiteit, voorzien duidelijk in een behoefte, aangezien de dienst een enorm succes is gebleken. In het afgelopen jaar is het aantal eigendommen dat aan hun website is toegevoegd van 300 naar 8.000 gestegen – en ze hebben nu 300.000 unieke gebruikers per maand, met een klantenbestand dat zich uitstrekt van Londen naar andere steden in het VK.


Two's company: Rob Imonikhe en Tom Gatzen zijn klaar om efficiëntere boekhoudprocedures toe te passen

Sarah Beeny, die begin jaren 2000 de matchmaking-website MySingleFriend lanceerde, zegt dat Ideal Flatmate een geniaal idee is – een idee dat, net als alle beste bedrijven, is gebaseerd op een eenvoudig maar effectief uitgangspunt.

‘Ik heb nog nooit een flat gedeeld toen ik mijn man ontmoette toen ik 19 was, maar ik weet dat het een nachtmerrie kan zijn, dus alles wat je helpt bij het vinden van je ideale match, moet een goed idee zijn’, zegt ze.

'Zoveel over het delen van flats zou me gek maken. Ik heb thuis een efficiënt systeem, dus we raken nooit zonder de basis. Ik zou niet in een omgeving kunnen leven waar je een weekend weggaat en thuiskomt om te ontdekken dat er geen wc-rol meer is. Ik ben georganiseerd: voordat ik naar bed ga, zet ik de vaatwasser aan en veeg ik de oppervlakken af, zodat als ik de volgende ochtend naar beneden kom, de dag goed begint. Samenwonen met een rommelige huisgenoot – nee, ik zou het haten. ‘

Ze is niet de enige. Nadat ze hun bedrijfsidee hadden geleid langs enthousiaste vrienden en familie, die het erover eens waren dat ze een gat in de markt hadden gevonden, googelden Rob en Tom naar 'freelance webontwikkelaars' en vonden ze een aantal getalenteerde medewerkers, waaronder twee Cambridge-professoren, om hun algoritme te ontwerpen en hun eigen concept.

Ondersteuning: Quickbooks insider-tips

1. Blijf op de hoogte van de cijfers

Het is verleidelijk om je te concentreren op de opwindende aspecten van het starten en runnen van een bedrijf, maar vergeet de financiële kant niet – vooral wanneer online boekhoudsoftware boekhoudkundige taken kan automatiseren.

2. Bekijk de cashflow

Cashflowmanagement kan een bedrijf maken of breken. Gelukkig hoef je geen financiële expert te zijn om te begrijpen waar je geld naartoe gaat. Zoek naar boekhoudsoftware die uw gegevens sorteert en automatisch een realtime dashboard van uw cashflow produceert. Gebruik het om goede beslissingen te nemen voor de toekomst.

3. Besteed verstandig tijd

Wist je dat online boekhoudsoftware je tot wel tien uur per maand kan besparen? Dat is extra tijd om nieuwe producten of diensten te creëren. De juiste tools kunnen de hoofdpijn van financieel beheer wegnemen en u laten focussen op wat u het leukst vindt.

‘We begrepen vanaf de eerste dag dat het essentieel was om de juiste mensen te hebben om het concept op te bouwen’, zegt Rob, die Sarah onder de indruk maakte van de snelheid waarmee ze een van haar belangrijkste bedrijfsregels doorhadden. Ze voegt eraan toe: 'Het zelfbewustzijn bezitten om te zeggen dat ik hier goed in ben, maar daar niet zo goed in, is essentieel als het gaat om het runnen van een succesvol bedrijf. Niemand kan overal expert zijn, en dat erkennen en delegeren is een belangrijke vaardigheid. ‘

Het is een even belangrijke les als het gaat om boekhouden. Toen Ideal Flatmate werd gelanceerd, kocht Tom een ‘idiootgids’ voor boekhouding en leerde hij zichzelf de basisprincipes. Toen het bedrijf groeide, verwerkte een vriend van een accountant hun cijfers elke maand.

Nu hebben Rob en Tom grote uitbreidingsplannen, waardoor ze hun aanwezigheid in het VK vergroten voordat ze in 2020 naar Europa kijken. Met dit in gedachten zegt Bobby dat het tijd is om hun boekhoudsoftware te upgraden, want hoewel ze tot nu toe geen problemen hebben gehad, zal uitbreiding ervoor zorgen dat hun financiën veel complexer.

‘Ze hebben systemen nodig die geschikt zijn voor hun doel naarmate het bedrijf groeit’, legt hij uit. “Proberen om het gebruik van spreadsheets en handmatige invoer te verminderen, moet een aandachtspunt zijn, anders zouden toekomstige winsten kunnen worden opgeslokt door inefficiënte processen.

Door een systeem als QuickBooks te gebruiken, kunnen ze belangrijke bedrijfsprocessen, waaronder facturering, uitgaven en financiële planning, op een veel eenvoudigere en tijdbesparende manier afhandelen. ‘


Woorden van wijsheid: Sarah Beeny en Bobby Lane delen hun expertise met Rob Imonikhe

Bobby raadt het tweetal ook aan om rekening te houden met nieuwe wetgeving die op 1 april van kracht wordt als onderdeel van het Making Tax Digital-initiatief van de regering. Alle btw-geregistreerde bedrijven met een belastbare omzet van meer dan £ 85.000 moeten digitale gegevens bijhouden en btw-aangiften digitaal indienen met behulp van compatibele software, zoals QuickBooks.

‘We dachten erover te wachten tot het bedrijf was gegroeid voordat we gingen upgraden’, geeft Rob toe, ‘maar het advies van Sarah en Bobby was om nu een echt effectieve accountantsstructuur te krijgen, dus we zijn er klaar voor als we uitbreiden. Het is logisch en het is een goed advies. Het zal meer tijd vrijmaken die we kunnen gebruiken om ons te concentreren op het verhogen van onze bezoekersaantallen en het bieden van een nog betere gebruikerservaring. ‘

Dat is de zaak – dus hoe zit het met het thuisfront? Hebben Rob en Tom hun ideale huisgenoten gevonden?

‘Ik woon samen met mijn vriendin’, zegt Tom. ‘We hebben de Ideal Flatmate-quiz gedaan en we waren slechts een match van 20 procent, omdat ik niet zo netjes ben als zij zou willen!’

Wat Rob betreft, hij geeft toe dat zijn eigen huisgenoot verre van perfect is. ‘Als hij een vreemde was, zou hij me gek maken, maar hij is een van mijn beste vrienden, dus ik houd er rekening mee’, lacht hij.

“Ik was onlangs weg toen ik een telefoontje kreeg van de politie dat er in de flat was ingebroken omdat de deur open stond en het er erg rommelig was van binnen. Het bleek dat mijn huisgenoot was vergeten de deur te sluiten toen hij naar buiten ging en de rommel was gewoon de gebruikelijke chaos. ‘

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *