Fb betaalt slechts £ five miljoen aan belasting, ondanks de verviervoudiging van de verkopen in het afgelopen boekjaar

De Britse tak van de SOCIALE mediagigant Fb betaalde vorig jaar slechts £ five,one miljoen aan vennootschapsbelasting, ondanks een omzetstijging van £ 210,seven miljoen naar £ 842,four miljoen.

De enorme stijgingen kwamen nadat de in Londen gevestigde onderneming van het bedrijf ervoor koos om vanaf april vorig jaar advertenties te verkopen aan ‘grote Britse klanten’.


De advertentie-inkomsten in het VK zijn aanzienlijk gestegen sinds Fb zich richtte op grote bedrijven

Fb experienced eerder het grootste deel van zijn Britse advertentieverkopen by means of Ierland geleid, waar de vennootschapsbelasting lager is. Een ‘Google-belasting’ in 2015 zorgde ervoor dat technologiebedrijven hun verkopen in het VK niet naar het buitenland verlieten.

Maar actievoerders zeggen dat ze nog steeds niet hun eerlijke deel betalen.

Alex Cobham, CEO van Tax Justice Community, zei: “Dit is nog een bevestiging, indien nodig, dat internationale belastingregels niet geschikt zijn voor het beoogde doel.

“De Britse benadering van deze gigantische technologiebedrijven levert simpelweg niet de resultaten op die het publiek verwacht.

“Het Parlement heeft de Schatkist al de bevoegdheid gegeven om een totaal ander niveau van fiscale transparantie te eisen doorway middel van de Finance Invoice die vorig jaar werd geïntroduceerd.


Cobham zegt dat het belastingstelsel tekortschiet voor technologiebedrijven

‘Om redenen die we niet begrijpen, heeft de regering ervoor gekozen dat niet te doen.’

Een Fb-woordvoerder zei: “Afgelopen april hebben we er actief voor gekozen om onze bedrijfsstructuur te reorganiseren om de inkomsten van onze grote Britse verkoopklanten in het VK te registreren.

“We waren van mening dat dit meer transparantie zou bieden more than onze activiteiten in Londen en gemakkelijker te begrijpen zou zijn voor mensen.

“Deze accounts weerspiegelen die verandering.

‘We blijven investeren en uitbreiden in het VK, satisfied tegen het einde van dit jaar one.500 mensen in dienst in onze nieuwe kantoren, waar ook onze grootste technische foundation buiten de VS is gevestigd.’

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *