BT gaat 65.000 medewerkers raadplegen over toekomstige wijzigingen in pensioenregelingen om het zwarte gat van £ 9 miljard aan te pakken – inclusief het verhogen van de pensioenleeftijd

BT gaat tot 64.500 medewerkers raadplegen over mogelijke wijzigingen in de twee pensioenregelingen.

Chief exec Gavin Patterson zei dat de besprekingen binnen enkele weken zouden plaatsvinden.

BT
Gesprekken. . . BT's hoofdkantoor in Londen

Mogelijke opties zijn onder meer het verhogen van de pensioenleeftijd in ruil voor toekomstige vergoedingen en het afsluiten van de kostbare eindloonregeling voor de opbouw van toekomstige vergoedingen.

Deze regeling, met meer dan 32.000 actieve leden, had een tekort van £ 9 miljard bij de laatste waardering drie jaar geleden, en de volgende zou begin volgend jaar moeten plaatsvinden.

De telecomgigant probeert ook de inflatiemaatstaf die hij gebruikt om de pensioenuitkeringen te berekenen te veranderen, waardoor hij tot £ 2 miljard kan besparen.

Het voorstel is onderwerp van een terechtzitting in december.

BT
Onder de loep. . . BT probeert ook de inflatiemaatstaven die het gebruikt om betalingen te berekenen, te veranderen

De nieuwere toegezegde bijdrageregeling van het bedrijf, waarbij de prestaties meer aan de aandelenmarkt dan aan de salarissen zijn gekoppeld, wordt ook onderzocht. Het heeft ook meer dan 32.000 leden.

De heer Patterson zei dat hij zou streven naar een uitkomst die een evenwicht biedt tussen ‘betaalbaarheid en eerlijkheid’.

Hij zei dat hij ervoor wilde zorgen dat ‘niet één groep oneerlijk werd behandeld’.

Maar de radicale plannen kunnen hem op ramkoers brengen met de vakbonden.

BT
Tijd om te praten . . . radicale plannen kunnen hem op ramkoers met vakbonden brengen

BT onthulde een winstdaling van vier procent tot £ 1,8 miljard in de drie maanden tot eind september als gevolg van zware investeringen in sportrechten en aanhoudende ellende in zijn wereldwijde dienstverleningstak.

Wereldwijde diensten, die te kampen hebben met een boekhoudschandaal in Italië, zagen de inkomsten in het tweede kwartaal met 39 procent dalen tot £ 81 miljoen.

Desondanks zei de heer Patterson dat het een ‘solide kwartaal’ was, in lijn met de verwachtingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *