Arme mannen verdienen minder als rijke broek meer in 'kluseconomie', onthult het rapport

DE opkomst van de kluseconomie is dat armere mannelijke arbeiders minder verdienen, terwijl rijkere meer naar huis gaan, zo blijkt uit een belangrijk rapport.

Lonen in lager betaalde functies zijn de afgelopen 20 jaar gedaald omdat mannen minder uren of deeltijds werken.


De stijgende populariteit van kluseconomie heeft gevolgen voor de lonen van armere mannelijke werknemers, omdat ze minder uren werken

Maar tegelijkertijd werken hogerbetaalde mannen meer uren en nemen ze daardoor meer mee naar huis.

De grimmige bevindingen over de stijgende loonongelijkheid onder mannen worden vandaag gepubliceerd in een rapport van de Resolution Foundation.

Het stelt vast dat het aandeel mannen dat minder dan £ 175 per week verdient – een derde van het gemiddelde weekloon – sinds 1997 met 70 procent is gestegen.

Maar het aandeel van meer dan £ 1060 – het dubbele van het typische weekloon – is met 15 procent gestegen.


De Resolution Foundation zegt dat hun bevindingen aangeven dat de loongelijkheid onder mannen toeneemt

Maar vrouwen ondergaan niet dezelfde alarmerende trend: zowel deeltijdse als voltijdse vrouwelijke werknemers hebben de afgelopen twintig jaar meer uren gewerkt.

Stephen Clarke van de Resolution Foundation zei: “Het echte uithollingsprobleem van Groot-Brittannië heeft veel meer te maken met de uren die mensen werken dan met de beloning van verschillende banen.

“Sterkere loonsverhogingen en het vinden van werk zullen voor huishoudens altijd de beste en meest directe manier zijn om hun inkomen te verhogen. Maar ook de uren kunnen werken die jij wilt of nodig hebt, is belangrijk.

Hij voegde eraan toe: ‘Vrouwen domineren nog steeds deeltijdwerk en laagbetaald werk, maar mannen sluiten zich steeds meer bij hen aan’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *